Een duidelijk doel voor ogen houden, didactische vaardigheden, vakkennis en een goed ontworpen programma zijn stuk voor stuk belangrijk om een training tot een succes te maken. Toch zijn alle deelnemers het er over eens: een training staat of valt met de persoon van de trainer.

Dit hoeft geen reden tot extra prestatiedruk te zijn: een perfecte trainer bestaat niet. Het gaat erom dat je jouw kwaliteiten en energie goed weet in te zetten.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Je hebt zicht op je sterktes en zwaktes.
  • Je krijgt maatwerk tips voor het uitbouwen van je trainerscompetenties.
  • Je hebt voeling met wat jou drijft.
  • Je ontdekt je basiswaarden.
  • Je formuleert visie op leren en trainen.
  • Je leert hoe je als trainer je energie kan behouden.
  • Je leert omgaan met trainersonzekerheden.

Programma

Wat drijft je als trainer en wie ben je?

We onderzoeken je drijfveren en welke invloed die hebben op je trainerschap.

Je doet onderzoek naar je basiswaarden en bespreekt hoe je deze bewaakt. Hierdoor zal je sneller en effectiever inspelen op incidenten of normoverschrijdingen in je leergroepen en zal (eventuele) stress afnemen.

 

Wat zijn de competenties van een trainer?

We bespreken de belangrijkste trainerscompetenties.

Je komt als trainer alleen authentiek over als je training past bij wie jij bent. Jouw sterkte / zwakte analyse gebruik je als leidraad voor het vervolg van je professionalisering als trainer. Ieder krijgt concrete, persoonlijke tips aangereikt om talenten uit te bouwen en competenties te versterken.

Doordat je jouw kracht kent, begint je zelfvertrouwen als trainer te groeien.

 

Wat is je visie op trainen, op leren en op deelnemers?

Opdrachtgevers vragen in het kennismakingsgesprek naar jouw visie op trainen. Niet elke trainer weet daar een passend antwoord op te geven. Je formuleert visie op leren en trainen.

 

Omgaan met stress en bewaken van je energie en balans

We onderzoeken bewuste of onbewuste gedachten over deelnemers en de invloed daarvan op je effectiviteit als trainer. Als je bijvoorbeeld denkt dat een groep niet enthousiast zal zijn over een nieuwe methodiek, zal jij je defensief gedragen. Dit heeft grote impact op de band met de groep en de effectiviteit van de training. Je maakt het begin met irrationele gedachten uitdagen tot rationele gedachten.

Jouw energieniveau heeft direct effect op het energieniveau in de groep. Als jij je moe en mat voelt, dan voelt de groep dit meestal ook. We leren je omgaan met energie. We leren je ook kijken naar wie er in de training eigenlijk het hardst aan het werk is. Ben jij dat? Dan wordt het tijd je deelnemers aan het werk te zetten.

Voor meer informatie, reviews, of inschrijving: